Dec 6, 2012

Gezici Festival Sinop yolcusu

Nurgül Yeşilçay, Erkan Can, Güven Kıraç festivalde...

Nurgul Yeşilçay will be a guest in Sinop on the film festival.





ANKARA (AA) - Ankara Sinema Derneği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 18. Gezici Festival, bugün Ankara'daki gösterileri tamamlayacak ve Sinop'a doğru yola çıkacak. 

Geçen yıl festivali coşkuyla karşılayan Sinop, 7-10 Aralık tarihleri arasında bir kez daha dünya ve Türkiye sinemasının ödüllü filmlerini, Hollanda'dan çocuk filmlerini ve Türkiye'nin sevilen sinemacılarını ağırlayacak. Festivalin Sinop ayağı, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşecek. 

Gezici Festival'in Sinop programı, yarın akşam, Berlin'de Kristal Ayı ödülünü kazanan Lal Gece'nin gösterimiyle başlayacak. Gösterim sonrası yönetmen Reis Çelik seyircilerle biraraya gelecek.

8 Aralık'ta, Zerre filminin yönetmeni Erdem Tepegöz ile yapımcısı Kağan Daldal ve Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı ödülünü alan Küf'ün yönetmeni Ali Aydın gösterimlere katılacak. 


-Sinop sinemaya doyacak- 
Gelecek hafta filmi Yeraltı ile Dubai Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak yönetmen Zeki Demirkubuz ise 9 Aralık'ta Gezici Festival'in Sinop'taki son konuğu olacak. 

İnan Temelkuran'ın Kristen Stevens'la birlikte yönettiği, Siirtli milli güreşçi Evin Demirhan'ın öyküsünü anlatan ve Altın Koza'dan üç ödülle dönen belgesel Siirt'in Sırrı; Torino ve Hamburg'da gösterilen, Belmin Söylemez'in ilk uzun metrajlı filmi Şimdiki Zaman ve Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın Altın Koza'dan En İyi Film ve Senaryo ödülleriyle dönen son filmleri Babamın Sesi de Türkiye Sineması 2012 bölümü altında Sinop'ta gösterilecek diğer filmler olacak. 

Nurgül Yeşilçay, Erkan Can ve Güven Kıraç da festivale katılmak üzere hafta sonunda Sinop'a gelecek. 

Festival duyuruları, program, filmler ve etkinlikler Gezici Festival'in web sitesi, facebook sayfası ve twitter hesabından takip edilebilecek.


http://www.gercekgundem.com/?p=509606